Agencija traži kopiju zapisnika sa sednice SO Kula

02. Feb 2018 by Ekipa VOICE | Nema komentara

Agencija za borbu protiv korupcije najavila je da će tražiti kopiju zapisnika sa sednice Skupštine opštine Kula na koj

Agencija za borbu protiv korupcije najavila je da će tražiti kopiju zapisnika sa sednice Skupštine opštine Kula na kojoj se raspravljalo o inicijativi te institucije za razrešenje Perice Videkanjića sa funkcije predsednika opštine, nakon čega će preduzeti adekvatne mere u skladu sa Ustavom i zakonom.

Prema raspoloživim informacijama iz medija, odbornik Skupštine opštine Kula Dragutin Medojević je na sednici od 30. januara 2018. godine, izjavio: “Džukelama ne treba braniti da laju, to im je posao“, podseća se u saopštenju objavljenom na sajtu Agencije.

Dodaje se i da je predsednik opštine Kula Perica Videkanjić na pomenutoj sednici, kako prenose Večernje novosti, rekao: “… a to da li Agencija donosi prave odluke i kakvi ljudi sede u toj agenciji, neću o tome da raspravljam.”

Agencija poručuje i da je od pokazane nekulture, mnogo gore nepoštovanje autoriteta državnih institucija, naročito kada je reč o ljudima koji su nosioci javnih funkcija.

“Funkcioneri, organi, ustanove, kao i drugi subjekti koji su predmet rada Agencije za borbu protiv korupcije, po pravilu se povinuju aktima koje donosi Agencija a mišljenja i preporuke Agencije se poštuju. U pogledu izjava datih tokom sednice Skupštine opštine Kula, Agencija će zatražiti kopiju zapisnika, čim bude usvojen, a nakon toga će preduzeti adekvatne mere u skladu sa ustavom i zakonom”, poručuje se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

(N1) 

Print Friendly, PDF & Email