O nama

05. Apr 2019 by Ekipa VOICE | 1 komentar

VOICE je istraživačko-analitički centar NDNV-a

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) je novinarski istraživački centar Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), koji je pokrenut 2014. godine. Nastao je sa idejom da doprinese transparentnijem radu lokalnih samouprava u Vojvodini, u kojima danas često i ne postoje lokalni mediji. Zbog teške ekonomske, društvene i medijske situacije na lokalnom niovu u Vojvodini, mediji u manjim sredinama su u mnogim slučajevima prestali da budu kontrolor i korektiv vlasti, a građani su u tim procesima ostali uskraćeni za dragocene informacije o radu onih koji upravljaju njihovim životima.

Saradnici portala VOICE nalaze se na celoj teritoriji naše pokrajine, a beleže i istražuju korupciju, nepravilnosti i probleme u funkcionisanju onih najudaljenijih gradova i sela. VOICE broji više od 20 stalnih saradnika, a kroz našu redakciju je prošao i veliki broj profesionalnih novinara frilensera.

Osim što se staramo o tome da naši novinari kontinuirano rade na otkrivanju društvenih anomalija, oni su posvećeni i mentorskom radu, odnosno sarađuju sa studentima novinarstva i budućim mladim novinarima koji se školuju u Novom Sadu ili na drugim fakultetima u zemlji. Često mladi novinari po prvi put dobiju priliku da svoje sjajne priče objave upravo na našem portalu.

VOICE je i multimedijalna platforma, koja je posvećena praćenju svetskih trendova u novinarstvu, pa naše sadržaje objavljujemo i u formi video priloga, audio podkasta ili interaktivnih materijala. Spoj iskustva i mladosti ovom mediju daje posebnu dinamiku, pa se VOICE pozicionirao kao nepokolebljivi saveznik upravo sa onima za koje i kreiramo naše sadržaje – sa našim čitaocima.

Naša namera da budemo odgovorni samo novinarskom kodeksu i našim čitaocima, posebno je došla do izražaja kada smo na portalu pokrenuli rubriku “Predloži istraživanje”. Oko 30 odsto priča koje su objavljene na VOICE-u, došlo je upravo iz predloga čitalaca kroz tu rubriku!

Takođe, naši novinari su dobitnici više profesionalnih priznanja za svoju rad u VOICE-u.

Budite slobodni, čitajte hrabre priče za hrabre ljude!

Vaš VOICE 

Istina je: ima nas! Klikni i podrži slobodno novinarstvo!

Print Friendly, PDF & Email