News Ticker

Rističević izvređao i ispsovao novinarku VOICE-a

"Još jedan dokaz koliko su novinari u Srbiji stalno izloženi pritiscima i uvredama”

Poslanik Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Marijan Rističević danas je grubo izvređao i ispsovao novinarku Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE).

Nakon što ga je novinarka nazvala na mobilni telefon da mu postavi pitanja u vezi sa konkursom za nabavku poljoprivredne mehanizacije koji je raspisala Pokrajinska vlada, Rističević joj je rekao: “Ženo božja, otkud ti moj broj?”

Nakon što mu je novinarka postavila još nekoliko pitanja, Rističević joj je, između ostalog, odgovorio: “Na šta ti ja ličim, na DS, da sam namontirao konkurs?”, a razgovor je završio psovkama: “Marš u pi… materinu bezobraznu!”.

Potom je novinarki poslao i SMS poruku: “Nemoj više da me zovete i provocirate.”

Novinarka VOICE-a Slađana Gluščević kazala je agenciji Beta da za dve decenije, koliko se bavi novinarstvom, nikada tako nešto nije doživela.

“To je još jedan dokaz koliko su novinari u Srbiji stalno izloženi pritiscima i uvredama”, kazala je Slađana Gluščević.

Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke poljoprivredne mehanizacije na teritoriji Vojvodine u 2017. godini na kojem je i Rističević dobio sredstva bio je otvoren samo četiri dana, o čemu su pisali pojedini mediji, dok su pojedine opozicione stranke zatražile objašnjenje takve odluke od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo koji ga je raspisao.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljivao po ovom konkursu bio je nešto veći od 156 miliona dinara, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosio je dva miliona dinara, ili pola miliona za priključnu mašinu.

U konkursu je, u delu gde je navedena potrebna dokumentacija, navedeno 15 tačaka, pa su opozicione partije postavile pitanje kako je moguće priložiti svu dokumentaciju na vreme i da li su odabrani kandidati imali spremnu dokumentaciju.

“Ovo je najkraći namešteni konkurs u istoriji konkursnog finansiranja”, ocenila je ranije u saopštenju za javnost Liga socijaldemokrata Vojvodine.

(Autonomija/Beta)

Print Friendly, PDF & Email

1 Comment on Rističević izvređao i ispsovao novinarku VOICE-a

  1. Apostol primitivizma // December 29, 2017 at 9:26 am // Reply

    Pitanja, diskusije, razgovor, polemike, na naćin svojstven jevnom prostoru i elementarnoj pristojnosti nije moguć sa Marjanom Rističevićem. Jer on odmah prelazi “u nepristojan mod” i pretvara sve u proštačku kafansku svađu i psovanje. Vrlo lako pribegava zagadjivanju javnog prostora, pribegavajući agresivnoj nepristojnosti i prostatluku, i kafanskom šamaranju. Ako niste spremni da se spustite lako nisko, preporučljivo je izbegavati ga. Problem je što se on tako ponaša i u Skupštini, Anomalija je da on pri tom misli da je pameta. I što mu se to dopušta. Jer posledice trpimo svi, ne samo njegovi sagovornici.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.