News Ticker

Videkanjić podneo ostavku, nasledio ga “fleksibilni” Milojičić

Nakon svih afera, ostavka u jednoj šturoj rečenici. i iz ličnih razloga

Svega pet meseci nakon što su odbacili inicijativu za razrešenje Agencije za borbu protiv korupcije i “hvalospevima” odbranili predsednika opštine Pericu Videkanjića (SNS), odbornici vladajuće stranke u Skupštini opštine Kula usvojili su njegovu neopozivu ostavku, koju je obrazložio “ličnim razlozima”.

Sada već bivši predsednik opštine Kula o čijim sumnjivim poslovima i javnim nabavkama koje je dobijalo preduzeće njegovog rođenog brata, kao i o dodeli državnih oranica supruzi  je VOICE pisao, Perica Videkanjić nije prisustvovao sednici, a šturo obrazloženje ostavke u jednoj rečenici nije izazvalo polemiku ni odbornika vlasti niti opozicije.

Za novog predsednika opštine izabran je Velibor Milojičić (SNS) koji je dosada obavljao funkciju predsednika Skupštine opštine.

Milojičiću se na lokalnoj političkoj sceni najviše zamera partijska fleksibilnost kao i široka paleta različitih stranaka čiji je bio član i funkcioner (DSS, DS, URS, SNS). Za njegovog zamenika izabran je Karolj Valka (SVM), kao i novo devetočlano Opštinsko veće. Za novu predsednicu SO Kula izabrana je Tatjana Kvasni (SNS), a za njenu zamenicu Zorica Demković (SNS).

Od 37 odbornika sednici je prisustvovalo njih 30. Nova garnitura opštinskih čelnika izabrana je sa 25 glasova, dok je opozicija bila uzdržana ili protiv.

R. Ivanoska (VOICE)

Print Friendly, PDF & Email
About Ranka Ivanoska (39 Articles)
Ranka Ivanoska u novinarstvu je od 1999. godine u redakciji novosadskog magazina “Kibic fenster”. Od 2000. godine, angažovana je za lokalne medije Radio Vrbas i TV Bačka, kao i dnevni list Danas. Osnivačica je nezavisnog dvonedeljnika “Vrbaske novine”. Radila je kao novinarka dnevnog izdanja Ringier Axel Springer (Blic, Alo). U izbegavanju cenzure saradnica je VOICE-a i blogerka.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Kula: Predsednik opštine predao pa povukao ostavku? | Vojvođanski istraživačko-analitički centar "VOICE"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.