Skip to main content

DEVETI “CINEMA CITY” OD 25. JUNA DO 2. JULA

21. maj 2016. Uncategorized @sr
< 1 min čitanja

Deveto izdanje filmskog festivala Cinema City održaće se ove godine od 25. juna do 2. jula na jedinstvenoj novosadskoj lokaciji, u kreativnoj četvrti koju čine Limanski park i Kineska četvrt.

Očekuje nas, kao i svake godine, beskompromisan i nesvakidašnji filmski izbor predstavljen kroz 4 originalno osmišljene selekcije. Osnovni programski koncept zasnovan je na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata iz zemlje, regiona i sveta, kao i na sjajnom muzičkom programu koji će nam predstaviti neke od najznačajnijih indi zvezda regiona.

Filmovi će biti predstavljeni kroz 4 filmske selekcije festivala. Program Nacionalna klasa doneće izbor prvih i drugih ostvarenja domaćih autora, značajno svedočanstvo razvoja novog talasa srpske kinematografije, dok će izuzetno pažljivo odabrani arthouse filmovi dunavskog regiona opravdati sve veću popularnost selekcije Fresh Danube Films.

Panoramski prikaz najneobičnijih filmskih hitova iz celog sveta, koje je publika prestižnih svetskih festivala posebno volela, biće prikazan u programu 360 stepeni – jednoj od najpopularnijih selekcija Cinema City festivala.

Kineska četvrt i Limanski park, kao sasvim nove festivalske lokacije prethodnog Cinema City izdanja, biće mesto održavanja festivala 2016-te, čime se jasno potvrđuje potreba za alternativnim umetničkim prostorima u kojima se beskompromisno cene vrednosti filmskog nezavisnog ali i umetničkog izraza uopšte.

Revitalizovana iz industrijske četvrti u art kvart, Kineska četvrt i Limanski park, ispunjeni nepopulističkim filmskim i muzičkim sadržajem, postaće i ove godine oaza iskrenih filmofila, ljubitelja umetnosti, i svih onih koji žele i poštuju mogućnost izbora, mogućnost novog i drugačijeg sadržaja od onog koji nameće kulturni globalizam svakodnevice.

(RTV)