Skip to main content

o nama

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) je višestruko nagrađivani analitički, istraživački, fektčeking i think tank centar Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Novinar VOICE-a Darko Šper dobio je 2016. godine drugu nagradu Evropske unije za istraživačko novinarstvo. Istu, ali ovaj put prvu nagradu, dobila je naša Maja Živanović 2017. godine. Iste godine, novinar VOICE-a Dragan Gmizić dobio je drugu nagradu. Naša Ranka Ivanoska bila je dobitnica specijalne plakete za istraživačko novinarstvo, koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije, 2019. godine. NUNS-ovu nagradu “Dejan Anastasijević”, ali ovaj put prvu, 2022. godine dobili su novinari VOICE-a Slađana Gluščević i Miloš Katić.

VOICE je prvi centar za istraživačko novinarstvo u Vojvodini osnovan 2014. godine, s ciljem da rasvetli mračne uglove u svim oblastima života, sa akcentom na lokalne sredine. Prve tekstove na sajtu počeli smo objavljivati 1. decembra 2014. godine, a prvi autorski tekst objavili smo 10. januara 2015. godine.

Misija VOICE-a je da ne dozvoli da upražnjeni, provincijalizovani i devastirani medijski prostor u većini od 45 vojvođanskih opština postane ledina tišine koja lokalnim moćnicima služi kao igralište. U tom cilju, redakcija VOICE- a će svakoj temi pristupiti sa dužnom pažnjom i namerom da istinito, objektivno i beskompromisno ispriča priču.

Kao što samo ime kaže, VOICE je akronim engleske reči koja u prevodu na naš jezik znači GLAS. VOICE je glas koji ne mogu da vam ukradu.

VOICE je osnovan uz podršku Rockefeller Brothers fondacije i NDNV je istrajan u nameri da finasiranje VOICE ostane nezavisno od „sumnjivih novčanika“ koji bi ugrozili slobodan rad redakcije.

VOICE priznaje nadležnost Saveta za štampu i načela Kodeksa novinara Srbije.

JTI TRANSPARENCY REPORT

 

urednik

Glavni i odgovorni urednik Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra.

Autori

IMPRESUM

Izdavač: Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Sutjeska 2 (SPENS), 21000 Novi Sad
Za izdavača: Ana Lalić, izvršna direktorica NDNV-a
Glavni i odgovorni urednik portala: dr Dinko Gruhonjić
Urednica analitičkih tekstova portala: Branka Dragović Savić
Pravni savetnik: Veljko Milić
Mojo urednik: Dalibor Stupar

Redakcija: Slađana Gluščević, Dalibor Stupar, Natalija Jakovljević, Ana Lalić, Miodrag Blečić, Ivana Gordić Perc, Vanja Velisavljev

Kontakt: [email protected]