Skip to main content

o nama

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) je analitički, istraživački, fektčeking i think tank centar Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

VOICE je prvi centar za istraživačko novinarstvo u Vojvodini osnovan 2014. godine, s ciljem da rasvetli mračne uglove u svim oblastima života, sa akcentom na lokalne sredine.

Misija VOICE-a je da ne dozvoli da upražnjeni, provincijalizovani i devastirani medijski prostor u većini od 45 vojvođanskih opština postane ledina tišine koja lokalnim moćnicima služi kao igralište. U tom cilju, redakcija VOICE- a će svakoj temi pristupiti sa dužnom pažnjom i namerom da istinito, objektivno i beskompromisno ispriča priču.

Kao što samo ime kaže, VOICE je akronim engleske reči koja u prevodu na naš jezik znači GLAS. VOICE je glas koji ne mogu da vam ukradu.

VOICE je osnovan uz podršku Rockfeller Brothers fondacije i NDNV je istrajan u nameri da finasiranje VOICE ostane nezavisno od „sumnjivih novčanika“ koji bi ugrozili slobodan rad redakcije.

urednik

Glavni i odgovorni urednik Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra.

Autori

IMPRESUM

Izdavač: Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I, 21000 Novi Sad
Za izdavača: Norbert Šinković, predsednik Upravnog odbora NDNV-a
Glavni i odgovorni urednik portala: dr Dinko Gruhonjić
Urednica analitičkih tekstova portala: Branka Dragović Savić
Forenzičari: Miloš Katić (finansije), Veljko Milić (pravo)
Urednik Fact-checking rubrike: Darko Šper
Urednik Newslettera: Denis Kolundžija
Menadžerka društvenih mreža: Vladimira Dorčova Valtnerova
Mojo urednica: Svetlana Paramentić

Redakcija: Slađana Gluščević, Dalibor Stupar, Ranka Ivanoska, Natalija Jakovljević, Ana Lalić, Miodrag Blečić, Divna Prusac, Aleksandar Bugarin, Ivana Gordić, Igor Išpanović, Petar Alimpijević, Sanja Kosović, Vladimir Čvorkov, Marija Grbić, Maja Leđenac (projektna koordinatorka)

Kontakt: [email protected]