Skip to main content

o nama

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) je analitički, istraživački, fektčeking i think tank centar Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

VOICE je prvi centar za istraživačko novinarstvo u Vojvodini osnovan 2014. godine, s ciljem da rasvetli mračne uglove u svim oblastima života, sa akcentom na lokalne sredine.

Misija VOICE-a je da ne dozvoli da upražnjeni, provincijalizovani i devastirani medijski prostor u većini od 45 vojvođanskih opština postane ledina tišine koja lokalnim moćnicima služi kao igralište. U tom cilju, redakcija VOICE- a će svakoj temi pristupiti sa dužnom pažnjom i namerom da istinito, objektivno i beskompromisno ispriča priču.

Kao što samo ime kaže, VOICE je akronim engleske reči koja u prevodu na naš jezik znači GLAS. VOICE je glas koji ne mogu da vam ukradu.

VOICE je osnovan uz podršku Rockfeller Brothers fondacije i NDNV je istrajan u nameri da finasiranje VOICE ostane nezavisno od “sumnjivih novčanika” koji bi ugrozili slobodan rad redakcije.

urednik

Dinko Gruhonjić

Glavni i odgovorni urednik Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra.

Autori

IMPRESUM

Izdavač: Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Zmaj Jovina 3/I, 21000 Novi Sad
Za izdavača: Norbert Šinković, predsednik Upravnog odbora NDNV-a
Glavni i odgovorni urednik portala VOICE: Dinko Gruhonjić
Urednica analitičkih tekstova portala VOICE: Branka Dragović Savić
Forenzičari: Miloš Katić (finansije), Veljko Milić (pravo)
Urednik Fact-checking rubrike: Darko Šper
Menadžerka društvenih mreža: Vladimira Dorčova Valtnerova
Mojo editor: Svetlana Paramentić

Redakcija: Dalibor Stupar, Ranka Ivanoska, Denis Kolundžija, Mladen Savatović, Maja Leđenac, Slađana Gluščević, Miodrag Blečić, Vladimir Čvorkov, Lea Kotlica, Natalija Jakovljević, Sanja Kljajić, Norbert Šinković, Marija Grbić

Kontakt: [email protected]