Skip to main content

Egzit i SKCNS: Otvoren konkurs za mlade muzičare

21. apr 2016. Uncategorized @sr
2 min čitanja

Egzit (Exit) festival i Studentski kulturni centar Novi Sad (SKCNS) pokrenuli su konkurs za mlade muzičare, koji im donosi šansu da nastupe na nekoj od vodećih bina na Petrovaradinskoj tvrdjavi od 7. do 10. jula.

Konkurs je otvoren za 30 najboljih sastava i umetnika iz celog sveta, a organizatori pozivaju bendove, disk džokeje i sve muzičare da se već od danas prijave putem aplikacije na sajtu www.exitmusic.rs.

Konkurs će trajati do srede 11. maja, a neophodno je da svi zainteresovani otvore profil i postave najmanje dve svoje numere ili DJ miksa na striming servis SoundCloud, te da ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen muzički žanr uvrste u svoju prijavu na sajtu www.exitmusic.rs.

U pozivu se navodi da je za sve izvodjače koji već imaju svoje profile na ovom sajtu, dovoljno da na svojoj ličnoj stranici kliknu na prijavu za 2016. godinu.

Selektorski tim ove godine čine muzička novinarka RTS-a i autorka emisije „Bunt“ Branka Glavonjić, muzički urednik MTV Adria i osnivač izdavačke kuće „Lampshade Media“ Nikola Jovanović, suosnivač „Koncerta godine“ i muzički urednik Radija Novi Sad Obrad Škrbić, muzički novinar RTV-a i emisije „Gruvanje“ Dušan Majkić i programski urednik SKCNS Igor Todorović.

Medju članovima žirija su i voditelji O radija Alma Kovčić i Daško Milinović, kao i glavni urednik Nocturne magazina Marko Ristić, dok će svoj glas za najbolje dati i predstavnici programske produkcije Egzit festivala Konstantin Polzović i Milan Rakić.

I publika će imati priliku da da svoj glas, jer će oni sa najviše lajkova i podrške na društvenim mrežama fejsbuk (Facebook), tviter (Twitter) i SoundCloud, imati veće šanse da nastupe na festivalu.

Najveći broj izvođača nastupiće na Future Shock bini, a nekima će biti pružena prilika da nastupe i na binama kao što su Fusion, Explosive, No Sleep Novi Sad, Urban Bug i Gaia eXperiment Trance Stage.

Proteklih godina na ovaj konkurs prijavljivalo se ukupno blizu 5.000 izvođača, a samo prošle godine od 411 prijavljenih izvodjača iz 31 zemlje, izabrano je rekordnih 43 izvođača, među kojima su dva pobednika konkursa nastupila na glavnoj bini festivala.