Skip to main content

Egzit najbolji festival Evrope u 2017. godini

18. jan 2018. Uncategorized @sr
< 1 min čitanja

Novosadski festival Egzit (Exit) proglašen je za najbolji festival Evrope u 2017. godini, objavljeno je sinoć na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji.

Egzit je pobedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa 350 festivala iz više od 35 zemalja.

Festival je osvojio više od milion glasova publike i mišljenje stručnog žirija sastavljenog od najeminentnijih ljudi svetske muzičke industrije, saopštili su danas organizatori.

Osim nagrade u glavnoj konkurenciji, Egzit je osvojio i nagrade za „najboljeg festivalskog organizatora u Evropi“ i nagradu „Take a Stand“ za društveni aktivizam.

U saopštenju organizatora se navodi i da je ovo druga po redu „šampionska titula koju je festival osvojio na Evropskim festivalskim nagradama još od njihovog ustanovljenja 2010. godine“.

Prethodno je poneo titulu za najbolji veliki evropski festival za 2013. godinu, dok je 2007. godine izglasan za najbolji evropski festival van Velike Britanije od strane Britanskih festivalskih nagrada.

Pobednike Evropskih festivalskih nagrada bira publika iz cele Evrope, zajedno sa stručnim žirijem.

Ove godine Egzit ove godine biti održan od 12. do 15. jula, a osim glavnog dogadjaja na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu, u okviru „Exit Freedom 2018“ biće održano još četiri festivala u četiri zemalje.

(Beta)