Skip to main content

Inđija: Ograda na gradskom bazenu šokirala javnost

27. jun 2018. Aktuelno
2 min čitanja

Autor

Miodrag Blečić u novinarstvu je od 2002. godine. Počeo je da radi na RTV Inđija, zatim na prvoj privatnoj televiziji u tom sremskom gradu, TV Sveti Đorđe, regionalnoj Sremskoj televiziji a zatim i na TV Panonija Novi Sad. Izveštavao je za Radio B92, Radio Novi Sad, RTS i RTV. Takođe, bio je jedan od urednika biltena “Inđija info” koji je imao tiraž od 20 000 primeraka ali i zvaničnog portala opštine Inđija. Piše za VOICE od januara 2017. godine. Član je Nezavisnog društva novinara Vojvodine.

Stanovnici Inđije burno su reagovali na društvenim mrežama zbog toga što je uprava javnog bazena u tom gradu, na ograde koje okružuju objekat, postavila kružnu bodljikavu žicu, koja bi mogla naneti ozbiljne povrede kupačima, pa je uprava odlučila da žicu skine.

Građani Inđije su negodovali i zbog toga što žica podseća na onu koja se često koristi na zidovima zatvora ili logora. Sezona kupanja na bazenu u Inđiji počela je 15 juna, a zahvaljujući postavljenoj ogradi, bazen je dobio izgled logora iz drugog svetskog rata, jer je bio opasan takozvanom „žilet žicom“.

Kako VOICE saznaje, direktor ustanove Sportski centar Inđija Ilija Trbović je ranije naložio radnicima bazena da se zameni stara ograda, koja je postavljena pre tridesetak godina, što su oni i učinili, a bodljikavu žicu su postavili na vrh ograde kako bi dodatno obezbedili objekat. Zbog velikog nezadovoljstva stanovnika tog sremskog grada, direktor Trbović naložio je da se ograda odmah ukloni.

Trbović nije bio dostupan za pitanja novinara VOICE-a, jer je na godišnjem odmoru i nije odgovarao na telefonske pozive.

Upravnik bazena Milorad Dragojlović rekao je da je bodljikava žilet ograda postavljena kako bi bilo sprečeno noćno preskakanje i kupanje u bazenu van radnog vremena. Prema njegovim rečima, “uprava je primetila da se to sve češće dešava u poslednje vreme”.

„Ne znam zašto mene zovete, jer sam ja samo radnik ovde. Nama je direktor naložio da ogradu postavimo i mi smo tako uradili. Takođe, danas nas je nazvao i rekao da ogradu ipak uklonimo“, kazao je Dragojlović.

Prema njegovim rečima, nema razloga za strahovanje od povreda, jer su ulaznice na inđijski bazen „izuzetno povoljne“.

„Dnevna ulaznica iznosi 300 dinara, sezonska karta za đake, studente i penzionere 2.500, za odrasle 6.000, a za decu do sedme godine 50 dinara, tako da ne vidim zašto bi bilo koje dete preskakalo ogradu. Kažem vam, razlog su huligani koji noću preskaču, a za postavljenje ograde smo iskoristili dane kada vremenske prilike ne dozvoljavaju kupanje na bazenu“, objasnio je Milorad Dragojlović.

Miodrag Blečić (VOICE)
foto: IndjijaCafe