Skip to main content

Isključen broj hitne pomoći u Novom Bečeju

06. feb 2019. Lokalne samouprave
< 1 min čitanja

Autor

Ranka Ivanoska u novinarstvu je od 1999. godine u redakciji novosadskog magazina “Kibic fenster”. Od 2000. godine, angažovana je za lokalne medije Radio Vrbas i TV Bačka, kao i dnevni list Danas. Osnivačica je nezavisnog dvonedeljnika “Vrbaske novine”. Radila je kao novinarka dnevnog izdanja Ringier Axel Springer (Blic, Alo). U izbegavanju cenzure saradnica je VOICE-a i blogerka.

Broj hitne pomoći Doma zdravlja u Novom Bečeju od juče je isključen zbog duga!

Ovo nije prvi put da su telefoni u ovoj zdravstvenoj ustanovi isključeni, ali jeste prvi put da je i 194-94 nedostupan za više od 25.000 pacijenata iz novobečejske opštine i sve tranzitne hitne slučajeve od Kikinde do Zrenjanina koju ova služba pokriva.  Inače, Dom zdravlja je već 427 dana u neprekidnoj blokadi zbog duga većeg od 122 miliona dinara, od čega najveći deo iznosi potraživanje distributera lekova “Fenix”

Telefon Hitne pomoći je u prekidu od juče popodne.

“Kolega mi je javio oko 18.00 časova da su telefoni isključeni. Nisam verovao da je moguće da je 194 isključen. Dešavalo se već u poslednjih godinu dana da zbog duga isključe telefone, ali niko nije verovao da je moguće da isključi telefon od životne važnosti za pacijente. Taj broj pozivaju ne samo Novobečejci, već svi koji se nađu na potezu između Kikinde i Zrenjanina, što je najveća teritorija koju pokriva jedna služba hitne pomoći u Vojvodini”, kažu zaposleni u ovoj ustanovi.

Prema rečima sagovornika VOICE-a, rukovodstvo ustanove je imalo da saznanja da će telefoni biti isključeni, ali ništa nije preduzeto. Zaposleni su samoinicijativno, putem društvenih mreža, proširili privremeni broj Hitne pomoći 060-0809413.

R. Ivanoska (VOICE)