Skip to main content

Ne, migranti nisu zadavili ženu u Somboru

09. jul 2021. Fact-checking
2 min čitanja

Takođe, objava i snimak su podeljeni i u poznatoj Fejzbuk grupi

Gupa „Narodna patrola“ objavila je juče na društvenim mrežama vest da je grupa od nekoliko migranata u Somboru „zadavila ženu“. Policijska uprava Sombor, međutim, demantovala je za VOICE ove navode i izdala saopštenje u kojem pojašnjavaju da su osumjičeni za ovo ubistvo dva muškarca. Reč je odvadesetšestogodišnjaku iz okoline Kule koji je uhapšen, dok se za drugim počiniocem i dalje traga.

„Dobili smo dojavu iz Sombora da je u Ulici Branka Radičevića grupa od nekoliko migranata zadavila ženu„. Ovu „vest“ prenela je juče „Narodna patrola“ na svom Fejzbuk profilu.

„Na ove stvari smo od samog početka upozoravali. Ovakve stvari ne smeju da se dešavaju a ne još da prolaze nekažnjeno kao što se u apadnim zemljama uveliko dešava. Ne smemo to sebi dozvoliti. Nemamo taj luksuz!“, upozorila je Narodna patrola.

Uz tekst, objavili su i video snimak ispred kuće u kojoj se dogodio pomenuti incident. „Bilo je poznato da su tu musavci naseljeni“, rekao je muškarac koji je snimao kuću.

VOICE je kontaktirao Policijsku upravu Sombor gde su nam nezvanično rekli da se u četvrtak, 8. jula, dogodilo ubistvo žene (63), ali da ga nisu počinili migranti. Kasnije, u zvaničnom saopštenju, povtrdili su ove navode.

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru identifikovali su i priveli dvadesetšestogodišnjeg muškarca iz okoline Kule, osumnjičenog za teško ubistvo 63-godišnje žene. Sumnja se da joj je on, zajedno sa još jednim muškarcem za kojim se intenzivno traga, u njenoj porodičnoj kući, zadao ženi više udaraca i na taj način je usmrtio“, stoji su saopštenju PU Sombor.

Migranti se, kao potencijalni akteri ovog ubistva, spominju i u nekoliko tabloidnih portala, kao što je Srbin.info.

Objavu Narodne patrole, propraćenu pomenutim snimkom, na Fejzbuku je do sada podelilo gotovo 1.000 korisnika. Snimak i objavu je na Instragram profilu ove grupe pogledalo 12.000 ljudi.

Takođe, objava i snimak su podeljeni i u poznatoj Fejzbuk grupi „Stop cenzuri“ uz pitanje „Da li ćete i ovo nemo posmatrati, da li ćete i na ovo ćutati? Ovo sutra može i vas da snađe. Hoće li se ovaj narod opametiti više?“

Petar Alimpijević