Skip to main content

Slađana Gluščević nova predsednica Upravnog odbora NDNV-a, prva žena na čelu organizacije

22. feb 2022. Aktuelno
< 1 min čitanja

Ona je na toj poziciji zamenila dosadašnjeg predsednika Norberta Šinkovića, koji je ostao član UO

Upravni odbor Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) na današnjoj sednici je izabrao novu predsednicu tog tela, novinarku Slađanu Gluščević, saopštio je NDNV.

Slađana Gluščević je prva žena na čelu ovog najstarijeg nezavisnog novinarskog udruženja na teritoriji bivše Jugoslavije, koje je osnovano 17. januara 1990. godine.

Ona je na toj poziciji zamenila dosadašnjeg predsednika Norberta Šinkovića, koji je ostao član Upravnog odbora NDNV-a, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se Šinković sa mesta predsednika UO povukao iz privatnih i profesionalnih razloga.

On je izabran za predsednika UO NDNV-a u junu 2019. godine.

Slađana Gluščević je jedna od najboljih novinarki u Srbiji specijalizovanih za praćenje poljprivrednih tema.

Ona je osnivačica i organizacije čiji su članovi eksperti za medije, poljoprivredu i fondove Evropske unije, Info centar za ruralni razvoj Agrosmart.

Upravni odbor je na istoj sednici konstatovao ostavku i potpredsednice UO Maje Leđenac, a na njeno mesto je imenovana novinarka Branka Dragović.

Upravni odbor je konstatovao i promenu u Izvršnom odboru NDNV-a, na čijem čelu će u narednom periodu biti izvršni direktor Veljko Milić.

On dolazi na mesto dosadašnjeg predsednika tog tela Miloša Katića, koji je podneo ostavku na tu funkciju.

Upravni odbor je zahvalio na dosadašnjem radu Šinkoviću, Leđenac i Katiću i pozdravio njihovu odluku da i dalje ostanu deo NDNV-a, piše u saopštenju.

(VOICE)