Skip to main content

TV Prva i TV O2 prodate Srđanu Milovanoviću, doskorašnjem vlasniku Kopernikusa

04. dec 2018. Aktuelno
< 1 min čitanja

Prva srpska televizija i Televizija O2 prodate su doskorašnjem vlasniku „Kopernikus Technology“, Srđanu Milovanoviću, saznaje Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) iz više izvora bliskih tim televizijama.

Izvori VOICE-a su kazali da zvanično saopštenje povodom prodaje još uvek nije stiglo ni za zaposlene u kompaniji, ali da se u narednim danima očekuje i saopštenje za javnost.

Prema tvrdnjama izvora, novom promenom vlasništva neće doći do promene u menadžmentu televizije, a nezvanično, glavna promena će biti u dodatnom favorizovanju Srpske napredne stranke (SNS), s obzirom na to da je brat novog vlasnika Srđana Milovanovića, poverenik SNS-a za Niš Zvezdan Milovanović.

Podsetimo, Srđan Milovanović je kao jedan od vlasnika, nedavno prodao Kopernikus „Telekomu Srbija“. Novinari portala „Raskrinkavanje“ su tada uvidom u poslovnu dokumentaciju utvrdili da je Srđan Milovanović svoje poslove u Srbiji godinama vodio sa ofšor destinacija.

Doskorašnji vlasnik Prve televizije bio je grk Teodor Kirjaku, inače vlasnik „Antenna Media Group“ iz Grčke. A pored zemaljskih kanala koje imaju nacionalnu frekvenciju, Prve srpske televizije i Televizije O2, u sklopu kompanije nalaze se još i kablovski kanali Prva Plus, Prva Life, Prva World, Prva Kick i Prva Max.

(VOICE)