Skip to main content

VOICE: Zaštitite našu novinarku Ivanu Gordić

21. nov 2021. Aktuelno
< 1 min čitanja

Rad naše novinarke iz Zrenjanina Ivane Gordić ugrožen je zbog različitih vrsta pretnji

Autor

Dr Dinko Gruhonjić je glavni urednik portala VOICE, zamenik glavne urednice portala Autonomija, programski direktor NDNV-a, šef dopisništva Novinske agencije Beta za Vojvodinu, dopisnik Dojče velea. Vanredni profesor na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Građanski aktivista i antifašista.

Redakcija Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) iz Novog Sada obaveštava javnost da je rad naše novinarke iz Zrenjanina Ivane Gordić ugrožen zbog različitih vrsta pretnji.

VOICE je prvi medij u Srbiji koji je objavio priču o teškim uslovima života u kojima se nalaze radnici zaposleni na izgradnji kineske fabrike guma Linglong. Od tada pa do danas naša novinarka se suočava sa nizom teškoća u radu i sa pretnjama.

Reč je o tome da nepoznati muškarci pokušavaju da je onemoguće u izveštavanju na sve načine: od snimanja i fotografisanja mobilnim telefonom, do pokušaja da se novinarskim ekipama u kojima je i naša Ivana Gordić fizički, automobilima, prepreči put.

Da stvar bude gora, pojedini takozvani građanski aktivisti i opozicionari poručuju da su za našu novinarku „samo vrelo ulje, katran i perje“, a na grupama na društvenim mrežama nesmetano šire šovinizam i rasizam.

Redakcija VOICE-a i naš izdavač Nezavisno društvo novinara Vojvodine će zaštititi našu novinarku, a ukoliko se pretnje nastave, zahtevaćemo od nadležnih organa da sankcionišu sve osobe koje prete novinarki Ivani Gordić i o tome obavestiti relevantne međunarodne institucije.