Zatvoren Prihvatni centar u Subotici, migranti raspoređeni u druge centre

20. Mar 2020 by Natalija Jakovljevic | 1 komentar

Nezvanično, Prihvatni centar bi trebalo da bude osposobljen za prihvat državljana Srbije koji su došli iz inostranstva, a koji krše kućni karantin

Prihvatni centar u Subotici je zatvoren, a porodice migranata koje su bile smeštene u ovom objektu, raspoređene su u druge centre, potvrđeno je danas iz Komesarijat za izbeglice i migracije za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Iz Komeserijata su naveli da “niko od zaposlenih ni od migranata nije bio zaražen korona virusom”.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je VOICE došao, objekat Prihvatnog centra u Subotici trebalo bi da bude osposobljen za prihvat državljana Srbije koji su došli iz inostranstva, a koji prekrše kućni karantin od 14 ili 28 dana.

Sličan scenario sproveden je u Vojnoj ustanovi Morović, gde je tokom jučerašnjeg dana formiran kamp u kojem je smešteno oko 60 osoba, državljana Srbije koji su pristigli na Granični prelaz Horgoš iz inostranstva, a nemaju prebivalište na teritoriji Srbije.

Organizacija “Azil u Srbiji Asylum Protection in Serbia” juče je na svom nalogu na Tviteru objavila informaciju da su porodice izbeglica, bez detaljnih informacija, prebačene autobusima u Beograd.

“Danas su autobusima sve izbegličke porodice iz subotičkog kampa prebačene u kamp u Beogradu na dva meseca. Kamp je zatvoren, a svi su zamoljeni da uđu u autobuse, bez detaljnijih informacija o čemu je reč, tako da su mnogi zbunjeni i uplašeni dok naoružana vojska sprovodi ovu akciju”, navedeno je u postu ove organizacije.

Objekat Prihvatnog centra u Subotici predat je na dalje upravljanje nadležnim državnim organima.

N. Jakovljević (VOICE, foto: Magločistač) 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email