Sedlarević: Izostanak sankcija za paljenje pekara podrška huliganima

15. Mar 2016 by Ekipa VOICE | Nema komentara

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević upitala je kako je moguće da je za palje

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević upitala je kako je moguće da je za paljenje i kamenovanje pekara u Vojvodini, koje se desilo pre godinu i po dana, do danas izrečena samo jedna vaspitna mera i ocenila da je to dokaz koliko je neiskrena evropska retorika aktuelnih vlasti u Srbiji.

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) objavio je juče da je u slučajevima paljenja i razbijanja pekara u Vojvodini, nakon fudbalskog meča između Srbije i Albanije u oktobru 2014. godine, u nadležnim tužilaštvima u Vojvodini formirano pet predmeta, a njihov ishod je jedna izrečena vaspitna mera, odbačena krivična prijava, pripremni postupak koji je još uvek u toku, dok u dva slučaja počinioci još uvek nisu otkriveni.

Članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević je u saopštenju za javnost ocenila da je izostanak sankcija za one koji su pucali na pekare, razbijali ih i bacali Molotovljeve koktele na njih “direktna podrška izgradnji huliganskog društva”.

“Posledica incidenta jedne fudbalske utakmice, u kojoj se nečinjenjem ogolila radikalska prošlost, je i to što se pokazalo koliko je tanko i neiskreno evropsko predstavljanje aktuelne vlasti”, kazala je Maja Sedlarević.

Dodala je da je miran suživot građana svih nacija realnost na kojoj Vojvodina postoji i funkcioniše vekovima i ocenila da se takve stvari ne bi dešavale kada bi Vojvodina imala sopstvenu izvršnu, sudsku i zakonodavnu vlast.

“Više je nego očigledno da su centralne vlasti u Beogradu neprestano slepe za veštinu tolerantnog zajedničkog života. Rešenje jeste u decentralizaciji, jer razbijene pekare u Vojvodini su potpuno nevidljive u Nemanjinoj”, ocenila je Maja Sedlarević.

Print Friendly, PDF & Email