Skip to main content

Fotoreporteru portala Autonomija Vojinu Ivkovu nagrada za izveštavanje o siromaštvu

21. maj 2021. Aktuelno
< 1 min čitanja

Fotoreporter portala Autonomija i Nezavisnog društva novinara Vojvodine Vojin Ivkov dobitnik je ovogodišnje Nacionalne nagrade za dostojno izveštavanje o siromaštvu i socijalnoj isključenosti “Refleksija”, koju dodeljuje Evropska mreža protiv siromaštva – Srbija.

Ivkovu je ova nagrada dodeljena u kategoriji “Fotografija u medijima” za seriju fotografija u okviru serijala Lica krize”, objavljenu na portalu Autonomija.

“Fotografija u medijima” je nova kategoriju u okviru konkursa uvedena ove godine. Pored ove, priznanja Evropske mreže protiv siromaštva – Srbija dodeljena su i za najbolji štampani/onlajn tekst, najbolji radijski i najbolji televizijski prilog.

Nagradu “Refleksija” u kategoriji radijski prilog osvojila je novinarka Radio-televizije Vojvodine Nevena Vrtulek za prilog “Priča o devojčici, odličnoj učenici, sa iskustvom siromaštva”.

U finalnom izboru za najbolji radijski prilog bila je i redakcija podkasta “Reaguj!” Nezavisnog društva novinara Vojvodine (Sanja Đorđević, Irena Čučković, Nemanja Stevanović, Aleksandra Bučko, Iva Gajić) za epizodu Na margini pandemije”.

U kategoriji štampani/onlajn mediji nagradu je dobila Nikolija Čodanović za tekst “Traže od dece da prate nastavu preko interneta, a mi nemamo ni struju”, objavljenog na portalu Istinomer, dok je u kategoriji TV prilog nagrada pripala Kseniji Pavkov za prilog “Kako izgleda život na ulici kada je skoro sve pod ključem”, objavljenog na televiziji N1.

(Autonomija)