Skip to main content

Kolumnisti Autonomije Draganu Bursaću nagrada za najboljeg novinara Jugoistočne Evrope

20. maj 2021. Aktuelno
< 1 min čitanja

Na svečanosti u Bundestagu novinaru i kolumnisti iz Bosne i Hercegovine Draganu Bursaću i frilens novinarki sa Kosova Uni Hajdari biće uručena nagrada za najbolje novinare Jugoistočne Evrope, koju im je dodelila Nemačka asocijacija za Jugoistočnu Evropu.

Dragan Bursać je stalni kolumnista portala Autonomija.

„Ovo je priznanje za hrabre novinare iz Jugoistočne Evrope za njihov izvanredan rad i doprinos demokratiji, vladavini prava i slobodi medija u regionu“, navodi se u obrazloženju nagrade u koje je Autonomija imala uvid.

Dodaje se da se kroz nagradu želi skrenuti pažnja javnosti na novinare koji sebe često izlažu riziku zbog kritičkog izveštavanja.

„Mi smo na strani onih koji ustaju u odbranu evropskih vrednosti“, navodi se u obrazloženju Nemačke asocijacije za Jugoistočnu Evropu, koje je potpisao predsednik asocijacije Manuel Sarazin (Sarrazin), poslanik nemačkog Bundestaga.

Svečanost uručenja nagrade biće organizovana 21. juna u Bundestagu, u Berlinu, a pored Sarazina, prisustvovaće i poslanici Bundestaga Peter Bejer (Beyer), Josip Juratović i Mihael Link (Michael).

(Autonomija)