Otkazi u kompaniji IGB Automotive u Inđiji

22. Jun 2020 by Miodrag Blecic | Nema komentara

Dan posle izbora...

IGB Automotive, nemačka kompanija koja u Inđiji posluje od 2007. godine u sektoru prateće automobilske industrije, najavila je  otpuštanje 176 radnika.

Kako su novinaru VOICE-a potvrdili radnici, na oglasnoj tabli je jutros osvanulo obaveštenje o otkazima.

U obaveštenju, koje je potpisao generalni menadžer Dalibor Berić, navodi se da je razlog za ovakvu odluku ekonomska kriza u automobilskoj industriji u Evropi i svetu, nastala usled pojave virusa korona, te da su zbog toga smanjeni nedeljni mesečni planovi proizvodnje za 45 odsto.

Kompanija IGB Automotive Comp je u maju 2008. godine dobila subvencije Republike Srbije za 300 otvorenih radnih mesta. U oktobru 2010. godine potpisan je ugovor sa opštinom, kupljeno je zemljište i na njemu izgrađen novi proizvodni pogon, a kompanija uskoro dobija i nove subvencije za nova zapošljavanja u vrednosti od 1,8 miliona evra.

U januaru 2017. godine, otvaranju novog pogona fabrike prisustvovao je tadašnji predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kao i njegov pokrajinski i partijski Igor Mirović, a domaćin je bio predsednik opštine Inđija, takođe partijski kolega, Vladimir Gak.

Oko 2.300 ljudi je bilo zaposleno u ovoj kompaniji. Važila je u Inđiji za firmu sa najvećim brojem zaposlenih, od kojih više od 90 odsto čine žene.  

Predstavnici vlasti su je u poslednjih 13 godina isticali kao “oslonac daljem razvoju lokalne zajednice”.

M. Blečić (VOICE, foto: Indjija.net)

Print Friendly, PDF & Email