Skip to main content

Ispraćaj našeg Denisa Kolundžije u petak, 26. januara u Novom Sadu

22. jan 2024. Izdvajamo
< 1 min čitanja

Autor

Dr Dinko Gruhonjić je glavni urednik portala VOICE, zamenik glavne urednice portala Autonomija, programski direktor NDNV-a, šef dopisništva Novinske agencije Beta za Vojvodinu, dopisnik Dojče velea. Vanredni profesor na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Građanski aktivista i antifašista.

Ispraćaj našeg dragog kolege i prijatelja, novinara Denisa Kolundžije biće organizovana u petak, 26. januara, u 11.15 sati, na Novom groblju u Novom Sadu.

Novinar Denis Kolundžija umro je juče iznenada u Novom Sadu u 52. godini života.

Denis je bio dobitnik Godišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) 2022. godine, čiji je dugogodišnji saradnik bio.

Kolundžija je bio novinar u pravom smislu te reči, koji je znao da o malim ljudima i lokalnim problemima vešto kreira velike i bitne priče.

Sem američke političke scene koju je pasionirano pratio, Denis je bio vrstan poznavalac vojvođanskih političkih prilika i neprilika. Rekli bismo – jedan od retkih… I nepogrešivo je prepoznavao znakove pored puta, čuvajući tako i samo novinarstvo na pravom koloseku.

Pisao je za Autonomiju, VOICE, Cenzolovku, BIRN, Newsweek Srbija, Vreme, Građanski list, Dnevnik, Vojvodinu, Novosadski nedeljnik, Vojvođanski magazin, Kibic fenster, Café Vojvodina, a radio je i na novosadskom IN radiju i u televizijskoj Grinfild produkciji.

Pratio je rad Skupštine Vojvodine od 2000. godine i imao blog vojvodjanska.rs posvećen pokrajinskom parlamentu.

Autor je knjige „Višestranačka Skupština Vojvodine 1992-2012.“ objavljene oktobra 2012. godine.

Kolundžija je rođen 1972. godine u Somboru. Iza sebe je ostavio suprugu Kseniju i sina Relju.

(NDNV)