Skip to main content

Kritična masa: U Kuli nema fer i demokratskih izbora, među građanima vlada strah

16. dec 2018. Aktuelno
2 min čitanja

Predstavnik Grupe građana „Kritična masa“ Gojko Tešović, grupe koja nastupa na današnjim vanrednim izborima u toj opštini, izjavio je danas da u toj opštini nije bilo fer i demokratske atmosfere na lokalnim izborima, te da među građanima vlada strah.

„Mi smo se dvoumili da li uopšte da izađemo na ove izbore zbog nedemokratskih i nefer uslova, ali je preovladao inat i neslaganje sa ovim šestogodišnjim propdadanjem i zaduživanjem opštine i lošim odnosom vlasti koju čini Srpska napredna stranka, prema mladim ljudima, koji sve više odlaze“, rekao je Tešović za VOICE.

Tešović je istakao da je strah građana od otkaza i drugih vrsta zastrašivanja koje sprovode strukture na vlasti u opštini toliko velika, da građani nisu smeli da daju svojim potpisima podršku za listu „Kritične mase“.

„Uspeli smo da skupimo potpise da se kandidujemo, ali će se staj strah videti na osnovu broja građana koji su podržali listu, kojih je oko 500, i onih koji budu glasali za nas. Taj strah nije dobar za društvo i nije dobar za ovu zemlju„, kazao je Tešović.

Poručio je da će Grupa građana „Kritična masa“ i posle izbornih rezultata, nastaviti da se kao opozicija bori za boljitak opštine.

„Trudićemo da nastavimo opoziciono delovanje, da reagujemo na zlouptrebe i loše odluke budućeg rukovodstva. Da zainteresujemo građane za kontrolu toga gde odlazi njihov novac. Nastavićemo da ih informišemo o svemu na Fejsbuk (Facebook) stranici iz koje je izrasla naša inicijativa“, rekao je on.

Poručio je i da će se u narednom periodu „Kritična masa“ boriti da lokalni čelnici ne poseku trećinu parka koji se nalazi u centru Kule, jer su ranije najavili tu seču na uštrb parkinga.

Iz „Kritične mase“ su naveli da grupa građana ostaje aktivna bez obzira na rezultate izbora, i da mogu da im se obrate ukoliko smatraju da je povređen njihov interes.

U opštini Kula danas se održavaju vanredni izbori, na kojima učestvuje osam izbornih lista. Te lokalne izbore bojkotuje Savez za Srbiju, kao i u Kladovu i Doljevcu, jer smatraju da su „veštački izazvani i nezakonito raspisani“.

Sem ovih opština, loklani izbori danas se održavaju i u Lučanima, ali redovni.

Maja Leđenac (VOICE)