Skip to main content

NDNV: Ponovo smo na meti šovinista, koji se služe ustaškim propagandnim metodama  

09. avg 2023. Aktuelno
< 1 min čitanja

"Samo je pitanje dana kada će režimske fašističke falange, umesto plakata, na ’sumnjive’ adrese početi bacati bombe"

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da je danas oko 14 sati nepoznati muškarac pobacao šovinističke plakate ispred ulaza u prostorije tog najstarijeg nezavisnog udruženja novinara na eksjugoslovenskom prostoru.

Kako se navodi, reč je o plakatima koje potpisuje ekstremno desničarka organizacija „Konzervativni pokret Naši“ koji je i ranije targetirao NDNV i portal Autonomija čiji je NDNV izdavač, a što je tada osudila i Koalicija za slobodu medija.

„Samo bolestan šovinistički um je u stanju da nas na istom plakatu prikaže zajedno sa zloglasnim ustaškim poglavnikom Antom Pavelićem, pa jedini zaključak koji možemo da izvučemo iz takvog poteza jeste ona stara poslovica ’sličan se sličnom raduje’. Jer, upravo su propagandne metode koje koriste ’Konzervativni pokret Naši’ slične metodama koje su koristile ustaše u Drugom svetskom ratu, a svima je poznato kakvo je nepojmljivo zlo proizašlo iz takve propagande“, naveo je NDNV u saopštenju za javnost.

Ocenili su da je ovo još jedan u nizu dokaza da se nasilje u Srbiji „širi sve brže i brže i da je samo pitanje dana kada će fašističke falange, koje imaju podršku režima, umesto plakata na ’sumnjive’ adrese početi bacati bombe“.

Dodali su da će o ovom najnovijem napadu obavestiti Stalnu grupu za bezbednost novinara, preko kontakt tačaka u policiji i tužilaštvu, domaću i međunarodnu javnost, kao i sve organizacije koje se bave zaštitom slobode medija.

(Autonomija)