Skip to main content

Novinaru VOICE-a druga nagrada za istraživačko novinarstvo u oblasti životne sredine

14. dec 2017. Aktuelno
< 1 min čitanja

Novinar Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) Dragan Gmizić dobio je drugu nagradu za istraživačko novinarstvo za izveštavanje u oblasti životne sredine i održivog razvoja, saopštio je danas Program podrške organizacijama civilnog društva u Srbiji u oblasti životne sredine – CSOnnect. 

Gmizić je drugu nagradu osvojio za tekst “Ribokradice i u javnim preduzećima”.

Prvu nagradu dobio je Dušan Vojvodić iz produkcije ZA media i televizije T1, za istraživačko-dokumentarni film „Kap“, a drugu nagradu sa Gmizićem su podelile Milica Stojanović i Dragana Prica iz Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), za tekst „Regionalna deponija u Novom Sadu: Rast zagađenja i birokratije“.

Konkurs je raspisan u okviru CSOnnect programa, koji Regionalni centar za životnu sredinu realizuje uz finansijsku podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju.

Konkursnu komisiju činili su: Duška Dimović, direktorka WWF Srbija – Svetska organizacija za prirodu, Vesna Radojević, novinarka Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), Ivana Stjelja, REC ekspertkinja, članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, dok je savetodavnu ulogu imao prof. dr Dejan Milenković, sa beogradskog Fakulteta političkih nauka.

Spisak svih nagrađenih može se pogledati na sledećem linku.

(VOICE)