Skip to main content

Pajtić: Egzit ima obavezu da u uslovima neslobode bude svetionik slobode

25. feb 2016. Uncategorized @sr
< 1 min čitanja

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić ocenio je danas da uloga Egzita (Exit) nije samo komercijalna, već i civilizacijska i da zbog toga predstavnici tog festivala imaju i tu vrstu obaveze koja je istorijska i koju su sami sebi nametnuli visokim standardom ideje za koju su se borili.

Pajtić je prilikom razgovora sa predstavnicima Egzita ocenio da je to najbolji evropski festival te vrste, koji doprinosi društvenoj zajednici mnogo više nego što zajednica ulaže u njega.

„Egzit ima civilizacijsku obavezu da u uslovima neslobode bude svetionik slobode, u uslovima rastućeg primitivizma učini sve da mladim ljudima pokaže i omogući da uživaju u nečem vrednijem nego što su rijaliti programi, mnogo kvalitetnijem od primitivizma koji se sa malih ekrana izliva svaki dan u našim životima i da im objasni da se može živeti dostojanstveno i u ovoj zemlji“, istakao je predsednik Pokrajinske vlade.

On je istakao da je ponosan što je bio prvi zvaničnik koji je 2000. godine podržao održavanje Egzita, u istorijskim okolnostima borbe protiv jednog diktatorskog režima i borbe protiv neslobode.

Direktor Egzita Dušan Kovačević rekao je da posetioci iz više od 60 zemalja doprinose turističkoj ekonomiji Novog Sada, Vojvodine i Srbije.

On je kazao i da je društvena odgovornost jedan od glavnih pokretača Egzita i danas.

Kovačević je izdvojio projekat „Mladi heroji“ sa nacionalnim konkursom za mlade heroje, na kojem su izabrani najbolji u svojim oblastima. On je dodao da će oni biti predstavljeni kao dobri uzori.