Skip to main content

Ponovo oštećen automobil bivših funkcionera SNS-a iz Beočina

31. avg 2018. Aktuelno
3 min čitanja

Autor

Mladen Savatović, novinar je VOICE-a i master komunikologije. Piše tekstove o nepravilnostima u radu lokalnih samouprava, zloupotrebe novca i moći, ekologiji i drugim društveno-političkim temama. Od 2014. do 2016. godine radio je kao glavni i odgovorni urednik Univerzitetskog odjeka, studentskog portala Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Pisao je za studentske portale iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, kao i za lokalne novine „North Myrtle Beach Times“ i „Loris Times“ iz Južne Karoline, SAD. Učestvovao u projektu „Dan u tvojim cipelama“, koji se bavio podizanjem standarda u izveštavanju o osobama sa invaliditetom, koji je organizovala Novosadska novinarska škola.

Doskorašnji članovi Srpske napredne stranke (SNS) Branislav Babić i Minja Petrovski tvrde da su se ponovo našli na udaru vandala. Kako su naveli, za sada nepoznati počinioci demolirali su im u toku noći automobil. Ovo je treći put za dve nedelje da im, kako kažu za VOICE, neko šalje „jasne poruke odmazde“ otkako su podneli ostavke u stranci i na javne funkcije. Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković odbacuje optužbe na njegov račun.

Bivši većnik zadužen za privredu, komunalne delatnosti, saobraćaj i infrastrukturu Branislav Babić i odbornica Skupštine opštine Minja Petrovski zatekli su jutros na parkingu automobil po kojem je prolivena, kako su kazali, „nekakava mešavine kiseline i lepka“. Oni za to optužuju predsednika opštine Beočin Mitra Milinkovića.

„To je samo jedan u nizu događaja od moje ostavke, koji ukazuje na to da predsednik i dalje ima destruktivno ponašanje, čime opravdava moju ostavku i potvrđuje moje reči da je čovek koji ne preza ni od čega“, kaže Babić i dodaje da je očekivao od tužioca da dođe, ali da mu je rečeno da nema elemenata krivičnog dela i konkretne potrebe da dolaze, s obzirom na to da mu nije direktno ugrožena fizička bezbednost.

Babić napominje da osim od nadležnih organa očekuje i reakciju vrha bivše stranke, koja, kako kaže, ima obavezu da nešto preduzme po pitanju dešavanja u opštini Beočin.

„Sagledavajući sve okolnosti, naravno da sam zastrašen, zato što je od svega ostao još samo fizički napad. Prethodna tri puta nisam bio direktno ja ugrožen, nego moja imovina, a dalje očekujem da će biti ugrožena bezbednost moje porodice“, kaže Babić.

Bivša sekretarka beočinskog odbora SNS-a Minja Petrovska, kojoj je preostalo desetak dana do porođaja, kaže da sve teže podnosi celu situaciju i da ne može da spava noćima, jer razmišlja o tome da li će sve proći dobro do odlaska u bolnicu.

„Posle svega mogu da očekujem i da nam neko zalupa na vrata stana, jer jedino što im je preostalo je fizički okršaj. Trudim se da ovo vreme što mi je preostalo pred termin provedem sa što manje stresa, ali teško je“, objašnjava Petrovski.

Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković odbacio je u telefonskom razgovoru za VOICE optužbe Babića i Petrovske i istakao da ga ceo slučaj ne zanima. On je negirao povezanost sa  bilo kakvim napadima.

„On (Babić) je za mene bitan koliko ulična bandera. To je osoba koja nema pametnija posla, želi da se oseti važan, pa onda prosipa šampon po kolima i tvrdi da je u pitanju kiselina. Ja sam ozbiljan, porodičan čovek i nemam vremena da se bavim takvim stvarima“, tvrdi Milinković.

Kako je VOICE ranije pisao, samo tri dana nakon što su podneli ostavke, Babić i Petrovski su postali žrtve razbojnika, kada im je ispred porodičnog doma neko izgrebao automobil i isekao sve četiri gume.

Babić je tada na društvenim mrežama podelio fotografije demoliranog vozila, uz konstataciju da „ovako izgleda kad javno kažeš istinu i podneseš ostavku na mesto člana Veća u Beočinu“, i dodao da „taj nemio događaj neće promeniti okolnosti“.

On je u objavi dodao da „u nedostatku argumenata ostaju najniže metode“ i da je taj incident pokazatelj „da nije pogrešio i da karcinom treba odbaciti što pre, da se ne širi“.

U policiji za VOICE za sada nisu mogli da daju preciznije podatke o incidentu.

M. Savatović (VOICE)