Skip to main content

Pored besplatnog, VOICE pokreće i premium njuzleter

15. feb 2022. Aktuelno
2 min čitanja

Vojvodina je važna

Autor

Dr Dinko Gruhonjić je glavni urednik portala VOICE, zamenik glavne urednice portala Autonomija, programski direktor NDNV-a, šef dopisništva Novinske agencije Beta za Vojvodinu, dopisnik Dojče velea. Vanredni profesor na Odseku za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Građanski aktivista i antifašista.

Rredakcija Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) iz Novog Sada saopštila je danas da je pokrenula plaćeni premijum njuzleter koji je namenjen onima čiji svakodnevni posao zahteva da budu dobro informisani u vezi sa najvažnijim događanjima u Vojvodini i šire.

Premium njuzleter biće objavljivan svakog trećeg četvrtka u mesecu, uz minimalnu donaciju od hiljadu dinara mesečno, saopštio je VOICE.

Dodaje se da njuzleter kreira tim urednika i istraživačkih novinara VOICE-a, koji su prepoznali činjenicu da su socio-ekonomsko-politička dešavanja u Vojvodini zapostavljena u većini domaćih medija, te da je teško pronaći relevantne i aktuelne informacije o Vojvodini koje bi mogle pomoći u donošenju važnih poslovnih, političkih ili drugih odluka.

“Uprkos manjku informacija, Vojvodina je veoma aktivna regija, pre svega u oblasti poljoprivrede, IT sektora, energetike, ekologije i drugih grana privrede, a u pitanju je i važan administrativni i univerzitetski centar. Vojvodina je važna i u kontekstu sprovođenja procesa evropskih integracija Srbije i često je glavni partner pograničnim zemljama u sprovođenju projekata i investicija sa evropskom agendom”, navodi se u saopštenju.

VOICE od leta prošle godine izdaje na nedeljnom nivou i besplatan njuzleter, a taj projekat je podržao British Council.

Izdavač VOICE-a je Nezavisno društvo novinara Vojvodine.

(VOICE)