Skip to main content

Ribolovci: Osumnjičeni za ribokrađu iz JP Vojvodinašume i dalje vozi službeni čamac

27. mar 2017. Aktuelno
2 min čitanja

Ujedinjeni ribolovci Srbije tvrde da Miodrag Marijan, protiv koga je vođen sudski postupak zbog optužbi za ribokrađu, radi kao ribočuvar JP Vojvodinašuma a ne kao traktorista kako tvrde predstavnici tog preduzeća.

U reakcijama na objavljeni tekst o razmerama ribokrađe u Srbiji, članovi te nevladine organizacije su poslali fotografije na kojima se vidi da je službeni čamac ribočuvarske službe JP Vojvodinašume pričvršćen za splav „Savski mir“.

Splav „Savski mir“, koji je u vlasništvu porodice Marijan, nalazi se u neposrednoj blizini mesta Kupinovo.

“Marijan nije i ne može biti ribočuvar JP Vojvodinašuma, ali poštujemo odluku suda i vratili smo ga na posao. Odredili smo mu mesto traktoriste”, tvrdi za VOICE Branislav Stankov, pomoćnik direktora za lov i ribarstvo JP Vojvodinašume.

Protiv Miodraga Marijana iz Kupinova vođen je sudski postupak zbog optužbi za ribokrađu. Sud ga nije osudio za to krivično delo, jer je ključni svedok tokom postupka promenio iskaz. Navodno je trpeo pritiske i pretnje zbog kojih je promenio i mesto stanovanja. Pozivajući se na presudu, Marijan je tužio JP Vojvodinašume, koje su ga potom početkom 2017. vratile na posao.

„U periodu kada Miodrag Marijan nije radio za JP Vojvodinašume, službeni čamac tog preduzeća nije bio vezan za splav a sada je ponovo tu. Mi ne sumnjamo da je Miodrag Marijan formalno raspoređen na mesto traktoriste, kako predstavnici JP Vojvodinašume i tvrde, ali se pitamo zašto je traktoristi dodeljen službeni čamac?“, navodi se u reakciji Ujedinjenih ribolovaca Srbije koja je dostavljena redakciji VOICE-a.

D. Gmizić (VOICE) 

voice_logo