Skip to main content

Tržni centar evakuisan zbog požarnog alarma, a u bioskopu niko nije bio obavešten

04. jan 2019. Aktuelno
< 1 min čitanja

Tržni centar Promenada u Novom Sadu bio je večeras privremeno evakuisan zbog toga što se uključio požarni alarm, ali posetioci bioskopa u tom objektu uopšte nisu bili obavešteni o tome.

Katarina Vasiljević koja je u tom trenutku bila u bioskopu ispričala je za VOICE da niko u bioskopu nije bio obavešten da je u toku evakuacija, niti se čulo bilo kakvo obaveštenje preko razglasa.

“Bila sam sa verenikom u bioskopskoj sali i tek kada se film završio, shvatili smo da je tržni centar bio evakuisan zbog toga što se uključio požarni alarm. Nas niko nije obavestio da je u toku evakuacija. Zamislite da se nešto stvarno desilo… Niko bioskop ne obaveštava!? Šta da se nešto stvarno desilo…”, kazala je vidno uzbuđena Katarina Vasiljević.

Tržni centar Promenada evakuisan je večeras oko 19 sati, nakon što su se aktivirali protivpožarni alarmi. Posetiocima je naređeno da se hitno upute ka izlazima, a automatsko obaveštenje preko razglasa je bilo na engleskom jeziku. Nakon što su se alarmi upalili, liftovi i pokretne stepenice su zaustavljeni, a ljudi su trčali prema izlazima, ispričali su očevici.

Vatrogasci su brzo izašli na teren i ustanovili da je u pitanju bila lažna uzbuna. U tržni centar je došla i policija, koja radi na utvrđivanju razloga zbog kojih se aktivirao alarm.

Potom su se, nakon više od pola sata, u tržni centar vratili i posetioci, nakon što je zvanično saopšteno da je uzbuna bila lažna.

Promenada je najveći tržni centar u Srbiji i otvoren je 15. novembra prošle godine.

Mediji su izveštavali o brojnim aferama prilikom izgradnje tog tržnog centra.

(VOICE)