Skip to main content

Udruženje: SNS funkcioneri izbegli optužbe za krivolov

03. feb 2017. Aktuelno
< 1 min čitanja

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije izrazilo je danas zadovoljstvo jer je Osnovno javno tužilaštvo iz Velikog Gradišta potvrdilo ranije navode tog društva da je u toj opštini bilo krivolova, ali je upitalo kako je moguće da tužilaštvo nije kaznilo funkcionere Srpske napredne stranke (SNS), za koje ova nevladina organizacija tvrdi da su takođe učestvovali u krivolovu.

Osnovno javno tužilaštvo iz Velikog Gradišta naložilo je Miši Đorđeviću iz sela Zatonje da uplati 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica je navelo da je 23. januara ove godine Miša Đorđević, zajedno sa Slađanom Markovićem, potpredsednikom opštine Veliko Gradište koji je ujedno i predsednik Lovačkog udruženja “Golub”, i Vladimirom Štrpcem, šefom odborničke grupe SNS-a u opštini Veliko Gradište, priveden od strane lokalne policijske patrole zbog osnovanih sumnji da su počinili u krivolovu ubili dve jedinke strogo zaštićenih divljih gusaka.

“S obzirom na to da je Javno tužilaštvo potvrdilo naše tvrdnje, izražavamo čuđenje da je u čitavom slučaju jedino Miši Đorđeviću, politički neaktivnom lokalnom lovcu, naloženo da uplati novac u humanitarne svrhe dok su dva visoka opštinska funkcionera vladajućeg SNS-a ostala de fakto nekažnjena”, navodi se u saopštenju za javnost.

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica je upitalo da li je bilo političkog pritiska na rad Osnovnog javnog tužilaštva i zatražilo od Miše Đorđevića da javno saopšti ko je platio 100.000 dinara u humanitarne svrhe.

(Autonomija)