Skip to main content

Zavetnik koji je opljačkao rođaku na listi SPS u Bečeju

17. mar 2020. Analitički članci
2 min čitanja

Saša Dimitrijević, poverenik Srpske stranke Zavetnici za Bečej koji je bio osuđen na godinu dana zatvora jer je orobio svoju tetku za 40.000 franaka, nalazi se na listi Socijalističke partije Srbije u Bečeju.

Lokalni SPS u Bečeju predao je listu za izbore na koje, prema najavi tamošnjeg čelnika Vojislava Blažina, izlazi samostalno. Međutim, na listi za lokalne izbore su među pripadnicima ove barem “na papiru” po ideologiji levičarske stranke i pripadnici ekstremne desnice – Srpske stranke Zavetnici, na čelu sa poverenikom za Bečej, Sašom Dimitrijevićem. 

Jedan od socijalista u Bečeju, koji želi da ostane anoniman, tvrdi da će njihova lista zbog toga i četvrti put ostati bez odbornika u Skupštini opštine.

„Ne samo da su Zavetnici na listi SPS, nego se to javno nigde ne prikazuje. Krije se od članstva i simpatizera da se sarađuje sa ultranacionalistima kojih ima više na listi, a neki su vrlo visoko pozicionirani, poput Aleksandre Subakov, koja je na mestu broj četiri. Očekujem da će ova lista, na kojoj je svega 13 kandidata, a minimum je 12, uskoro postati nevažeća jer će ljudi s integritetom da odustanu od kandidature“, ističe sagovornik.

Saša Dimitrijević u Osnovnom sudu u Novom Sadu u novembru 2013. osuđen je na godinu dana zatvora, jer je rođaki (rođenoj sestri njegovog dede) ukrao 40.000 švajcarskih franaka. Na sudu se branio da su to bile pare koje mu je navodno ostavio deda, dok je žena tvrdila, a i sudski je ustanovljeno, da je to bila njena i ušteđevina njenog supruga.

Nakon isteka pet godina od izdržavanja kazne, nema formalnih ograničenja da osoba bude na izbornoj listi

A. Latas (VOICE)