News Ticker

Napadnuta novinarka: Neko iz Opštinske uprave u Inđiji zloupotrebio moj mejl

"Prvo pretnje i napadi pa sad ovo. Pitam se šta je sledeće"

Jutros u 7:50 minuta napisan je komentar na sajtu lokalnog portala “Inđija café” u kome se navodi da se na sajtu iznose “izmišljotine” u vezi sa nedavno održanim koncertom benda “Van Gogh”, o čemu je Inđija kafe izveštavao, rečeno je VOICE-u u toj redakciji. Komentar bi svakako prošao neprimećen da nije stigao sa mejl adrese novinarke “Inđija cafea” Verice Marinčić, koju je pre nedelju dana u centru tog sremskog grada vređao tada nepoznati mladić. Administratori sajta su utvrdili da je komentar, u kome se navodi mejl novinarke, poslat sa IP adrese Opštinske uprave opštine Inđija.

Verica Marinčić kaže za VOICE da je šokirana zloupotrebom njenog imena i adrese.

“Pre dvadesetak dana, 25. juna 2018. godine, sa mog ličnog mejla poslala sam zahtev za pristup informacijama od javnog značaja Opštinskoj upravi opštine Inđija, tačnije Odeljenju za društvene delatnosti i verujem da je neko iz uprave moje lične podatke zloupotrebio. Tražila sam obrazloženje predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, međutim na telefonski poziv se nije odazvao već je u SMS poruci rekao da je na sastanku”, kazala je Verica Marinčić.

Šef kabineta predsednika opštine Inđija Nemanja Milojević je u telefonskom razgovoru sa novinarom VOICE-a insistirao da se pitanje u vezi zloupotrebe mejla Verice Marinčić pošalje na mejl. Prema njegovim rečima, oni će “ispitati slučaj i onda na ovo odgovoriti”, ali nije precizirao kada će odgovor uslediti.

Novinarka Verica Marinčić je prošlog petka napadnuta u trenutku dok je na ulici razgovarala sa komšijom. U centru grada u blizini novinarke se parkirao automobil iz kojeg su dvojica mladića počela da viču na nju i upućuju joj pretnje.

“Nisam znala da li se meni obraća, jer su mi obojica nepoznati. Međutim, onda sam čula kako mi psuje majku i govori ‘snimaj sad, majku ti j…m’”, ispričala je Marinčić.

Automobil je imao rumske registarske oznake, a kako je kazala Marinčić, ona sumnja da je reč o vozaču automobila koji je 26. juna u centru Inđije, snimljen da velikom brzinom prolazi kroz crveno svetlo.

“Taj video snimak smo objavili na našem portalu i društvenim mrežama i apelovali na nadležne da reaguju, jer je isti automobil više puta viđen u gradu kako jurca”, kazala je ona.

Kako je izvestila televizija N1, policija je utvrdila ko je u petak novinarki Verici Marinčić uputio pretnje i od njega je uzela izjavu. VOICE saznaje da je novinarka danas bila u tužilaštvu gde je još jednom ponovila svoje svedočenje.

“Pitam se šta je sledeće nakon ove zloupotrebe mojih podataka, jer neko može da iskoristi moje lične podatke da recimo otvori račun firme na moje ime i da ja danas-sutra imam problem kakav su neki već imali”, kazala je novinarka za VOICE.

Redakcija portala objavila je i saopštenje na Fejsbuk stranici (Facebook) u kojem se navodi da je to bio drugi napad na njihovu ekipu.

Kako se navodi u saopštenju, prvi se desio, 1. jula tokom “Summer Sound Festivala”, kada je ekipi portala prišao član kabineta predsednika opštine i “zahtevao od njih da ga snime kako im pokazuje srednji prst”.

Portal “Inđija cafe” je nedavno prvi objavio i fotografiju žičane ograde gradskog bazena u tom sremskom gradu, sa žilet bodljikavom žicom, nakon čega je burno reagovala šira javnost.

(VOICE) 

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments on Napadnuta novinarka: Neko iz Opštinske uprave u Inđiji zloupotrebio moj mejl

  1. Ratko Nesic // July 13, 2018 at 10:52 pm // Reply

    Navodi VOICE-a naravno, kao i uvek, su samo delimično tačni. Tzv.novinarka već danima sebe stavlja u epicentar inđijskih zbivanja, baš ničim izazvana. SA NJENOG MEJLA NIJE POSLATO NIŠTA, njen mejl je naveden u formi koja se popunjava prilikom komentarisanja na portalu.Takođe, ONA JE SAMA OBJAVILA SVOJ MEJL NA STRANICI INDJIJACAFFE NA ZAHTEVU KOJI JE UPUTILA ODELENJU ZA DRUSTVENE DELATNOSTI.Taj detalj je volšebno od jutros sklonjen na njihovoj stranici. Što će reći da se tzv.novinarka služi svim stedstvima ne bi li skrenula pažnju na sebe i istovremeno satanizovala trenutnu vlast. Takođe, čak i ako sam joj verovao za bilo šta napisano do sad, posle ovoga ne verujem ni reč.Obrišite odmah što se mene tiče, skrinšotovano je.

  2. Verica Marinčić nije nikakva novinarka. U tu priču je ušla 2000 te kada su “žuti” zauzeli vlast i tada je bila voditelj na “slobodnoj radio Indjiji”. Priča o bodljikavoj žici je nebuloza jer ta zica je zadnjih 25 godina na ogradi…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.