Skip to main content

Agencija traži kopiju zapisnika sa sednice SO Kula

02. feb 2018. Lokalne samouprave
< 1 min čitanja

Agencija za borbu protiv korupcije najavila je da će tražiti kopiju zapisnika sa sednice Skupštine opštine Kula na kojoj se raspravljalo o inicijativi te institucije za razrešenje Perice Videkanjića sa funkcije predsednika opštine, nakon čega će preduzeti adekvatne mere u skladu sa Ustavom i zakonom.

Prema raspoloživim informacijama iz medija, odbornik Skupštine opštine Kula Dragutin Medojević je na sednici od 30. januara 2018. godine, izjavio: “Džukelama ne treba braniti da laju, to im je posao“, podseća se u saopštenju objavljenom na sajtu Agencije.

Dodaje se i da je predsednik opštine Kula Perica Videkanjić na pomenutoj sednici, kako prenose Večernje novosti, rekao: “… a to da li Agencija donosi prave odluke i kakvi ljudi sede u toj agenciji, neću o tome da raspravljam.”

Agencija poručuje i da je od pokazane nekulture, mnogo gore nepoštovanje autoriteta državnih institucija, naročito kada je reč o ljudima koji su nosioci javnih funkcija.

“Funkcioneri, organi, ustanove, kao i drugi subjekti koji su predmet rada Agencije za borbu protiv korupcije, po pravilu se povinuju aktima koje donosi Agencija a mišljenja i preporuke Agencije se poštuju. U pogledu izjava datih tokom sednice Skupštine opštine Kula, Agencija će zatražiti kopiju zapisnika, čim bude usvojen, a nakon toga će preduzeti adekvatne mere u skladu sa ustavom i zakonom”, poručuje se u saopštenju Agencije za borbu protiv korupcije.

(N1)