Skip to main content

Naša Ivana Gordić dobitnica BeFem-ovog priznanja za feminističke inicijative

09. mar 2022. Izdvajamo
< 1 min čitanja

Novinarka VOICE-a i Autonomije Ivana Gordić Perc jedna je od dobitnica godišnjeg priznanja “Bring the Noize”, koje dodeljuje BeFem, feministički kulturni centar iz Beograda, koje se svakog 8. marta, na Međunarodni dan žena, dodeljuje za feminističke inicijative pojedinkama i organizacijama.

Ivana je priznanje dobila u kategoriji “Uzbuna godine”, zajedno sa koleginicom novinarkom Televizije N1 Ksenijom Pavkov.

Ivana je kao novinarka VOICE-a prva u Srbiji objavila priču o teškom položaju radnika iz Vijetnama na gradilištu kineske fabrike guma Linglong u Zrenjaninu.

Dobitnici priznanja u drugim kategorijama su Ministarstvo prostora, Poljoprivredno socijalna zadruga Ražanjke, Jovana Bakula, Ana Kolarić, Alternativni centar za devojke, Dragana Arsić, Marta Popivoda, Jelena Maksimović i Ana Vujanović

Dobitnici su i Aida Ćorović, Istraživački tim Fonda za humanitarno pravo, Jelena Jaćimović Jačim, Inicijativa „I preduzetnice su mame“, Milena Radulović, Iva Ilinčić, Dejana Deksi Stošić, Ana Simona Zelenović, Dejana Cvetković, Udruženje „Jedna uz drugu“, F.Fm podkast.

“Ove godine ovaj praznik proslavile smo u jednoj feminističkoj retrospektivi, i podsetile se koje su to inicijative, tokom još jedna godine u pandemiji, koje su doprinele političkoj borbi i učinile svet malo boljim mestom”, rečeno je na onlajn ceremoniji dodele nagrada.

Veče su upotpunile svojim muzičkom nastupom Konstrakta i Oli Pop.

(VOICE)