Skip to main content

SVM novinare nazvao „partijskim aktivistima pod maskom novinara“

28. feb 2015. Aktuelno
< 1 min čitanja

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) oštro je danas kritikovao pisanje medija o industrijskom parku u opštini Mali Iđoš i te medije nazvao “samozvanim nezavisnim medijima na internetu”, a njihove novinare “partijskim aktivistima pod maskom novinara”.

“Duboko smo zapanjeni i iznenađeni člankom u nekim samozvanim nezavisnim medijima na internetu, koji neosnovanim optužbama stvaraju iskrivljenu sliku o Opštini Mali Iđoš, sa osnovnom namerom da potkopaju ugled javnih ličnosti i lokalne samouprave, kao i ugled investitora u industrijskoj zoni, koji su došli s namerom da otvore nova radna mesta”, navodi se u saopštenju za javnost Opštinskog odbora SVM-a iz Malog Iđoša.

“Potresno je kako određeni partijski aktivisti pod maskom novinara, bez upoznavanja sa detaljima osnivanja i rada industrijske zone, unapred izriču osudu na osnovu lažnih optužbi”, piše u saopštenju.

Ta stranka je pisanje medija nazvala “zlonamernim” i prepunim “neistina i laži”, zbog kojih ni SVM, ni rukovodstvo lokalne samouprave, a ni “vojvođanski Mađari nemaju razloga za objašnjavanje”.

Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE) objavio je u utorak članak u kojem je naveo da je industrijska zona u opštini Mali Iđoš u poslednjih desetak godina u više navrata opremana novcem iz različitih državnih fondova, iako se nalazi u privatnom vlasništvu.

VOICE je centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog društva novinara Vojvodine, koji je osnovan uz podršku američke fondacije Braća Rokfeler (The Rockefeller Brothers Fund).

Pisanje VOICE-a danas je demantovala i Opština Mali Iđoš, koja je tekst nazvala “zlonamernim člankom, koji je potkrepljen neprimerenim političkim namerama”.

Opština je optužila novinare da na taj način ruše kredibilitet te lokalne samouprave i time “znatno ugrožavaju” interese građana te opštine.

(Voice)