Skip to main content

Gradonačelnici Odžaka, Kovina i Vrbasa podneli ostavke pa se “predomislili”

28. dec 2019. Aktuelno
2 min čitanja

Čelnici tri vojvođanske opštine koji su nedavno podneli ostavke, iste su povukli- saznaje VOICE. Predsednici opština Odžaci, Kovin i Vrbas ostaće na funkcijama dok vladajuća Srpska napredna stranka ne donese odluku o novom datumu izbora, rekao je za VOICE izvor blizak vlastima.

Da podsetimo, čelnici Odžaka, Kovina i Vrbasa podneli su sinhronizovano ostavke krajem novembra ove godine. Kako je VOICE već pisao, samo predsednik opštine Vrbas je, spletom okolnosti, ostavku podneo u nezgodnom trenutku. Samo dan nakon sednice lokalne skupštine na kojoj su reč za govornicom tražili meštani Ravnog Sela zbog problema sa vodom za piće i presude u korist svog sugrađanina Božidara Caričića da dug za vodu koja ne ispunjava higijenske uslove nije dužan da izmiri. Burnu sednicu obeležila je i odluka lokalne vlasti da zabrani prisustvo sednici ekipi TV N1. Nezvanične informacije o ostavkama prvih funkcionera u Odžacima i Kovinu eliminisale su sumnje da je posredi „moralni čin“.

Desetak dana pred istek zakonskog roka da se ostavke usvoje u lokalnim skupštinama, čelnici tri opštine su se – volšebno – predomislili. Ostavka predsednice opštine Kovin izostala je sa dnevnog reda poslednje sednice skupštine 20. decembra, izvestio je lokalni portal. Niko iz kovinske vlasti nije želeo da komentariše ovakvu odluku, a 23 tačke dnevnog reda, među kojima je i budžet za 2020. godinu, usvojene su bez ijedne reči diskusije, piše Kovinac.rs.

Ostavka predsednika opštine Vrbas Milana Glušca nije se ni našla na dnevnom redu sednice koja će biti održana 30. decembra, jer je blagovremeno povučena.

Izvori VOICE-a bliski vladajućoj stranci kažu da će naprednjački predsednici u ove tri opštine ostavke izvesno ponovo podneti kada bude doneta odluka o datumu izbora koji bi trebalo da budu održani 2020. godine.

Da podsetimo, ovo je drugi put da predsednici ove tri vojvođanske opštine sinhronizovano podnose ostavke. Prvi put su to učinili 2017. godine kada su birači u Kovinu, Odžacima i Vrbasu, dve godine nakon redovnih lokalnih izbora, vanredno izašli na birališta. Ko ih „sinhronizuje“ – retoričko je pitanje.

R. Ivanoska (VOICE)