Skip to main content

Alibunar: Odbornici DS neće učestvovati na sednici lokalne Skupštine

08. jun 2018. Aktuelno
2 min čitanja

Opštinski odbor Demokratske stranke iz Alibunara saopštio je danas da odbornici te stranke neće prisustvovati današnjoj sednici Skupštini opštine, jer ne žele da učestvuju u „sukobu dve struje SNS-a od kojih građani trpe samo štetu“.

„Alibunarske demokrate nipošto ne mogu, ni direktno ni posredno, podržati sadašnjeg predsednika opštine Predraga Belića, čiju smenu i odgovornost pred zakonom već godinama traže, a neće sarađivati ni sa onom grupacijom u Srpskoj naprednoj stranci koja sada pokušava da ga smeni i koja upravo snosi odgovornost za imenovanje Predraga Belića na najvažniju funkciju u lokalnoj vlasti, kao i za njegov ‘rad’i (ne)dela“, navodi se u saopštenju loklanog DS-a.

DS upozorava da će, ko god da pobedi u sukobu dve interesne grupe u lokalnom SNS-u, na kraju izgubiti građani Alibunara i ta opština „koja već godinama trpi teror i svakovrsnu pljačku od strane opštinske vlasti“.

Opštinski odbor Demokratske stranke ogradio se unapred od eventualnog nastupa odbornika Dušana Jovanovića na današnjoj sednici Skupštine opštine, koji je ovih dana najavio podršku predsedniku opštine.

„Ukoliko prekrši odluku Opštinskog odbora DS i ipak dođe na zasedanje Skupštine opštine, kao što je najavio u pojedinim medijima, Jovanović će to učiniti u svoje ime i po nalogu svog novog poslodavca Predraga Belića“, ocenjuje se u saopštenju.

Demokrate smatraju da će se sukob unutar lokalnog SNS-a završiti „ili njihovom međusobnom nagodbom ili pobedom onih koje podrži stranačka centrala“, te napominju da su oba moguća ishoda podjednako nepovoljna po opšte interese.

„Zato Demokratska stranka u Alibunaru neće sarađivati ni sa jednom zavađenom interesnom grupom već sa građanima kojim je dosta svih ‘belića’ iz Srpske napredne stranke i koji žele da naša opština konačno dobije poštenu i odgovornu lokalnu vlast“, poručuje se u saopštenju.

Već nekoliko meseci traju previranja u redovima vladajuće stranke u Alibunaru – Srpske napredne stranke. Spekulisalo se o tome da se većina odbornika priklonila predsedniku opštine Beliću, koji nije miljenik stranke otkako je krajem prošle godine uhapšen i u pritvoru zadržan mesec dana zbog malverzacija sa poljoprivrednim zemljištem.

Predsednik ove opštine Predrag Belić izjavio je prethodno za VOICE da je juče priveden u policiju na informativni razgovor, te da su on i “njegovi odbornici” satima ispitivani i da je reč o uznemiravanju građana. On je  juče, pre privođenja, za VOICE rekao  da i dalje ima većinsku podršku odbornika, ali nije isključio mogućnost da je odbornik iz Lokava odvezen iz svog mesta kako on ne bi na svojoj strani imao 12 odbornika, koliko mu je potrebno za većinu.

Ekipa VOICE, foto: Opština Alibunar