Skip to main content

Predsednik opštine Alibunar privođen u policiju, nema informacija o nestalom odborniku

07. jun 2018. Lokalne samouprave
2 min čitanja

Nakon današnjeg pisanja VOICE-a o nestanku odbornika Srpske napredne stranke u Skupštini opštine Alibunar, predsednik ove opštine Predrag Belić priveden je u policiju na informativni razgovor. Belić je za VOICE rekao da su on i „njegovi odbornici“ satima ispitivani i da je reč o uznemiravanju građana.

-Navodno je danas održana sednica Izvršnog odbora Srpske napredne stranke na kojoj sam isključen iz partije. Danas su odbornike i mene priveli na informativni razgovor, ne znam iz kog razloga. Davali smo izjave satima. U policiji su bili prijatni, ali šta je drugo nego uznemiravanje to što se privode u MUP odbornici Skupštine opštine Alibunar iz nekih izmišljenih razloga, tu nadomak naših kuća, u našoj opštini – upitao je Belić.

On je rekao da niko i dalje ne pominje nestanak odbornika iz mesta Lokve.

-Od nedelje nema informacija o njemu – kazao je predsednik opštine koji je tog dana prijavio nestanak odbornika.

Već nekoliko meseci traju previranja u redovima vladajuće stranke u Alibunaru – Srpske napredne stranke. Spekulisalo se o tome da se većina odbornika priklonila predsedniku opštine Beliću, koji nije miljenik stranke otkako je krajem prošle godine uhapšen i u pritvoru zadržan mesec dana zbog malverzacija sa poljoprivrednim zemljištem. Belić je jutros, pre privođenja, za VOICE rekao da i dalje ima većinsku podršku odbornika, ali nije isključio mogućnost da je odbornik iz Lokava odvezen iz svog mesta kako on ne bi na svojoj strani imao 12 odbornika, koliko mu je potrebno za većinu.

Danas se održava sednica Skupštine opštine Alibunar.

(VOICE, naslovna fotografija: Opština Alibunar)