Skip to main content

Alibunar: Za sednicu skupštine nije bilo kvoruma, Belić tvrdi da je nestao još jedan odbornik

08. jun 2018. Aktuelno
3 min čitanja

Sednica Skupštine opštine Alibunar na kojoj je trebalo da se ustanovi da li predsednik Predrag Belić i dalje ima većinu u lokalnom parlamentu, danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Kako je za VOICE izjavio i dalje aktuelni predsednik alibunarske opštine Belić, problem je u tome što je „ponovo nestao jedan odbornik” od kojeg je očekivao podršku.

Podsetimo, juče je Belić VOICE-u izjavio da je u nedelju nestao odbornik iz mesta Lokve, što je on prijavio policiji, te da je čuo da je odveden u Beograd ali da dalja saznanja o tom slučaju nema.

„Sad je nestao još jedan čovek. Nije mi jasno kako ljudi ovde tako nestaju. Pozlilo mu je, išao je do bolnice da primi infuziju jer mu je valjda od ove napete situacije loše, teže podnosi pritiske i tenziju. Čekali smo da primi infuziju ali i dalje je nedostupan. Njegov glas falio nam je za većinu“, kazao je Belić.

On je za VOICE rekao i da ga je juče Izvršni odbor Srpske napredne stranke izbacio partije.

Sad stranka koja je na vlasti kreće medijski linč protiv mene pokušavajući da u javnosti kreira najgoru i najprljaviju sliku o meni. Ovo su moji prijatelji, daju mi podršku, ali čudno mi je kako nestaju ljudi. Odbornik koji se danas nije pojavio na sednici skupštine do juče je bio s nama. Privodila nas policija, davali smo izjave“, tvrdi Belić.

Dodaje da je, iako je izbačen iz SNS-a, i dalje predsednik opštine, te poručuje da će potruditi da to i ostane.

„Pokušaću da obezbedim većinu. Smatram da se borim demokratskim sredstvima, da zaista imam veliku podršku građana. Isključen sam iz stranke, ali zašto bih dao ostavku? Neka nova većina može da se stvori. Potrudiću se da obezbedim jednog-dva odbornika. Još uvek nisam razgovarao sa svim strankama, pitanje je kako će one da reaguju na ovo pravno nasilje u našoj opštini, možda se stvori neki otpor kod njih. Recimo, nemamo ni sa DS-om ni sa SPS-om koalicioni sporazum niti bilo kakav dogovor, ali možemo da razgovaramo u svetlu velikih investicija koje bi trebalo da dođu u našu opštinu, ako zaista žele da se razvijamo“, rekao je Belić navodeći da se danas u Skupštini pojavio i odbornik Demokratske stranke Dušan Jovanović.

Inače, Opštinski odbor Demokratske stranke se u saopštenju za javnost danas, pre zakazane sednice Skupštine opštine Alibunar, ogradio od Jovanovića, bivšeg predednika ove opštine, uz obrazloženje da bi njegov dolazak na sednicu bio „u lično ime i po nalogu novog poslodavca Predraga Belića“.

Danas se u prepodnevnim satima u centru Alibunara pojavila i grupa mladića koja je trebalo da obezbeđuje sednicu skupštine i Predraga Belića, što nam je on i potvrdio.

Doneli smo odluku da angažujemo obezbeđenje pošto znamo šta se dešavalo u više opština u situacijama kada se vlast menja. Znajući neke metode koje se u tim slučajevima primenjuju, odlučili smo da angažujemo skupštinsko obezbeđenje jer ga nemamo. Međutim, na kraju ga nismo ni angažovali računajući da postoji toliko razuma da do problema ne dođe“, naveo je Belić.

Podsetimo, brojne afere su u proteklom periodu potresale ovu, jednu od najsiromašnijih opština u zemlji, a kao akter se pojavljivao predsednik opštine, koji je krajem decembra prošle godine odveden u mesečni pritvor zbog mahinacija sa državnim poljoprivrednim zemljištem.

Belić je, kako prenose mediji, bio svojevremeno hapšen i u akciji „sablja“.

„Evo, isključen sam iz stranke, ne znam da li će biti isključeni i oni koji su me podržali. Prijavio sam nestanak odbornika, a mogao sam to da i ne znam da me njegov sin nije obavestio. Sad me zbog toga optužuju podmećući mi da sam namestio aferu. Nije samo tek tako optuživati ljude, tražiću istragu i poligraf jer ovako nemilosrdni medijski napadi na jednog malog čoveka iz Alibunara ne stoje. Sreća pa u ovoj zemlji postoji sud, verujem u pravosuđe i dokaze koji stoje iza toga“, kazao je Belić.

Ekipa VOICE, naslovna fotografija: Opština Alibunar